Haar billen tegen zijn hoofd

Hoe paarden je laten kennismaken met wie je echt bent

 

Vier paarden en wij twee in de bak
Met onze laarzen in het mulle zand begonnen we met een meditatie. Balans, alles op 1 lijn brengen. Onszelf in verbinding met de aarde en de bron. Gelijk gingen de paarden aan de slag. Het mannelijke zwarte paard pakte mijn jas en mijn schouders beet. In mijn laarzen werd flink gehapt. Er werd duidelijk gevraagd om mijn eigen grenzen aan te geven.

De bijzondere rol van paarden in mijn leven

Als klein meisje droomde ik van paarden. Mijn kamer hing vol met posters. Ik kwam echter niet veel verder dan wat vakantieritjes. Totdat ik in Maleisie wild galopperend op het strand reed. En bijna uit het zadel werd geslingerd door laaghangende takken. Ik zal die rit op het strand nooit vergeten. Mijn hart sprong op. Blijdschap stroomde. En ik beloofde mezelf, om eenmaal thuis, gelijk paardrijles te nemen.

En het mooie was, mijn zelfvertrouwen groeide
Stapte ik twijfelend de paardestal in dan zag ik een grote kont. Was ik helder, stuurde ik, gaf ik grenzen aan dan werd er geluisterd. Liefdevol leiderschap. Ik kon niet anders dan mijn bedrijf Hogepony noemen. Ook al werkte ik nog niet met paarden. Deze naam bleef plakken. De naam bleef plakken en ging niet meer weg. Net zoals de paarden.

Het paardenpad bracht mooie mensen

Mensen en paarden waarvan ik veel leerde en werkelijke verbinding mee voelde. In Anita vond ik iemand die op een bijzondere manier samenwerkt met paarden. Ik weet nog precies wat ze zei: ‘Nic ik ben geen paardencoach. Ik werk met paarden als verlengstuk van mezelf.’ En ik zei: ‘Ja, zo wil ik ook leren werken. Met paarden als fijnzinnig instrument.’Movie Get Out (2017)

Paarden die niks  hoeven
Anita werkt met paarden die geen ingewikkelde figuren hoeven te lopen. Die niet de hele dag in hun stalletje staan, maar die in een kudde samenleven. Lekker buiten. En dat maakt dat ze heel open zijn. En vanuit die openheid kunnen ze heel makkelijk met mensen samenwerken. Paarden creëren een energieveld waarin ze werken. Ze bewegen zich moeiteloos tussen boven en beneden. Ik zou bijna zegggen, ze zijn een veld.

Paarden bewegen zich door dimensies heen

Wij leven op aarde. En boven ons zweeft, als het ware, een wolkje. En zo door de mist en witte watten, daar is boven. Paarden bewegen zich moeiteloos door alle dimensies heen. Zonder zich dingen af te vragen. Ze laten zien wat er is. Ze hebben niet een hoofd wat er tussen gaat zitten en wat zich afvraagt of het klopt. En ze hebben ook geen mensen om zich heen die zeggen: kun je bewijzen dat het echt zo is wat je voelt, ziet en hoort?

Ik legde mijn energieveld neer

Met behulp van blokken legde ik deze intuitief neer. Het was een cirkel met daarin de blokken als zonnestralen. Heel open. En het zwarte paard kwam gelijk binnen. Hallo! Hij stond voor het mannelijke deel in mij. Precies het stuk waar ik mee bezig was. Om het mannelijke en vrouwelijke in balans te krijgen. Elk paard representeert in dit veld iets anders. Het mannelijke, vrouwelijke, innerlijke kind of de gekwetste.

Het mannelijke niet mannelijk weerwoord geven
Dat was mijn uitdaging. Dat had ik namelijk al jarenlang gedaan. Ik was juist bezig om mijn vrouwelijke kant meer te ontwikkelen. Om te verzachten. Dus ik gaf  liefdevol mijn grenzen aan. Het mannelijke paard stapte steeds meer terug. En het vrouwelijke kwam steeds dichterbij.

Haar billen tegen zijn hoofd

En ze liet hem letterlijk wat passen terugdoen. Ze zette hem op zijn plek terug. Die ochtend gebeurde er veel. Er werden veel dingen zichtbaar gemaakt, processen aangeraakt en issues op diep niveau geheeld.  Tot ik uiteindelijk het zwarte paard, het mannelijke in de ogen aankeek. En ik zei: ‘ik zie ook hoe kwetsbaar jij bent.’ En hij letterlijk zijn hoofd op mijn schouder legde en op mij steunde.

Het was magisch wat er gebeurde
En je ziet de paarden letterlijk met hun lichaam werken om zaken te helen en af te voeren. Er wordt gepoept, gerend, in de aarde afgevoerd, alles in en aan hen werkt mee ten dienste van jou. Paarden zijn pure liefde. En willen alles doen om balans te creëren.

Ik ben net een soort paard

Ik dacht even aan hoe mijn energieveld eruitziet. Ik leef met een open hart. Alles is welkom en mag binnenkomen. Dat is mooi en heftig tegelijk. Dat betekent dat alles door mij heen gaat en het een kwestie is van krachtiger worden op bepaalde stukken. Grihinnik, paarden gaan nooit meer van mijn pad af. Heerlijk!

 

 

Wil jij ook kennismaken met wie je echt bent?
Doe dan mee met de workshop ‘Tzolkin en paarden’.

De paarden nodigen je uit in hun energieveld zodat het makkelijker wordt om te begrijpen en te voelen waar jij voor staat, wat je kwaliteiten zijn. De Tzolkin bestaat uit dertien zegels. Deze zegels laten jouw kwaliteiten en uitdagingen in je leven zien. De Tzolkin zegt iets over wij jij in essentie bent. De dertien zegels zijn een blauwdruk van jou.

Je levensthema en levensdoel ontdekken
We berekenen je geboortezegel, wat iets zegt over wie je bent, ook berekenen we je levenspad en dit laat zien wat je qua uitdagingen op je pad tegenkomt en over hoe je hier mee om kan gaan.

Wat gaan we doen?
We gaan de zegels letterlijk lopen met de paarden. Zodat je erop kunt staan en voelen wat er gebeurt. Je lichaam reageert als eerste op een bepaalde energie. De paarden nemen je hierin mee in en ondersteunen je. Ze laten heel zuiver zien of je een bepaalde kwaliteit al ontwikkeld hebt.

Ook vervolgstappen worden duidelijk
Het wordt duidelijk in welk zegel je nu zit. Wat een volgende logische stap is om te zetten. En hoe je dit kunt toepassen in je dagelijkse leven.

Praktische info
Wanneer: 25 maart, van 9:30 – 12:30 uur (er volgen nog meer data)
Adres: Manege de Hoefstede, Hooghoudseweg 3  in Biezemortel (vlakbij Oisterwijk en parkeren is gratis)
Kosten: 65 euro, dit is inclusief koffie, thee en wat lekkers
Kledingtip: laarzen/stevige schoenen en warme kleding, we werken in een binnenbak
Iedereen kan hier aan deelnemen, ervaring met paarden is niet noodzakelijk.

Aanmelden en contact
Je kunt je voor deze workshop aanmelden door een mailtje te sturen naar: anita@verbaten.eu. Voor meer informatie kun je met Anita contact opnemen via 06-41216126. Ben je geïnteresseerd en kun je niet op 25 maart stuur dan een mailtje. Er komen nog meer workshops aan.