I’m at lightspeed

Wat heb ik dat vaak gezegd dit jaar. Het was fantastisch en soms werd ik er ook gek van. Want het ging zooooooooooo hard. Welkom :) Ik blik even terug op 2015. Boring? No, on the contrary. Het was het meest inzichtgevende en transformerende jaar ooit. Zucht.

Happy new year!

Op 2 januari verbrak ik mijn relatie na ruim tien jaar. Ik kreeg gelijk lucht. Ik kon weer ademhalen. En ik ben mijn ex nog steeds dankbaar voor het geluk en de lessen die we samen hebben gedeeld. Dat was de bedoeling. Verder ontwikkelen en verder groeien. Dat is tenslotte waar relaties voor zijn. Elkaar werkelijk zien op de kwetsbaarste en mooiste manier die er is. Van heel dichtbij.

Een jaar vol lessen in liefde

Dat vat 2015 heel mooi samen. Mijn jaar barstte bijna uitelkaar van deze lessen. Mijn thema was liefde. En dat blijft het ook. It will always be. Love, love, love. Dat is waar alles om draait. Leren leven met een open hart. Helemaal open. Niet op een kiertje. Waarin ik ontdekte dat de liefde voor mezelf op de eerste plek komt. Altijd. En vanuit daar de liefde voor een ander.

Ik pakte mijn hart vast

En ging op ontdekkingsreis door alles welkom te heten. De leuke en de minder leuke dingen. Welkom. De deur staat open. Daar is de deurmat. Veeg je je voeten? Oh, je neemt je eigen shit mee. Hmm, dat doen we morgen anders. Elke dag weer een nieuwe kans om het anders te doen. Voor mij en ook voor jou. Het enige wat je hoeft te doen is in beweging te blijven en goed te voelen, luisteren en te kijken.

Goed luisteren naar jezelf

Ik heb geleerd om werkelijk te luisteren naar mezelf. Naar mijn hogere zelf. Dat stemmetje wat dingen zegt. Waar je niet altijd naar luistert. Omdat het lastig is. Omdat het je bang maakt. Omdat het zo nieuw is dat je denkt. My goodness what is this… Wat een ontdekking, mijn verbinding met de bron. En weet je als dat complex voor je voelt. Geef het een naam die bij jou past. Creator, vader, moeder, god, the divine.

Deuren knalden open

Toen ik werkelijk leerde luisteren naar mezelf. Naar mijn I am presence. Ik kreeg gidsen. Welkom White Feather. Maria Magdalena werd mijn bondgenote. Ik werd ‘s nachts wakker met visoenen. Ik zag hoe ik een sterrenstelsel maakte. Er kwamen andere levens voorbij. Best heftig om dit allemaal een plek te geven. Ik wandelde veel en leerde mezelf beter te gronden. Op de aarde. Nu!Watch movie online The Transporter Refueled (2015)

Ondertussen was ons huis verkocht

Binnen twee weken. Alles ging in een sneltreinvaart. Het was magisch. We vertelden de kinderen dat we uitelkaar gingen. Ouders, familie, vrienden. Dat was minder magisch. En toch ook goed, part of the deal. De jongste ging voor het eerst naar school. Heerlijke timing. Twee verhuizingen. En toen nog het oude huisleegtrekken. Sjonge hoeveel meuk kun je verzamelen?

Ook mijn hart was dichtgeslibt

Ik zat qua gevoel mega op slot. Het stroomde niet meer. Mijn hart stond op een kiertje. Verkrampt. Ik was me er alleen niet van bewust. En door een bijzondere ontmoeting met een man werd mijn hart geopend. BAM! Hij raakte dingen in mij aan, die nog niet eerder waren aangeraakt en andersom. We both needed to be touched. Precies datgene wat nodig was. En ook heftig om elkaar weer te laten gaan. Het was gefeliciteerd en gecondoleerd tegelijk. Heerlijk zo’n tweelingziel of  -vlam. Give it a name :)

Tinder was een waanzinnige bron

Een bron om mijn levensenergie weer te laten stromen. Want na zoveel jaar van de markt af te zijn geweest vroeg ik me af hoe het ook al weer ging… Het is net zo makkelijk als in het echte leven. Je kijkt naar een foto, leest een tekst en drukt intuitief wel of niet op het hartje. Swipe on! En in die ontmoetingen met mannen heb ik zoveel geleerd en mogen ontdekken. Op allerlei manieren. Qua sex en in liefdevolle verbindingen. En zelfs zonder sex kun je patronen ontdekken en uitwerken. Fantastisch. Ik ga er nog een boek over schrijven. So you know :)

Wat heb ik een mooie mensen ontmoet

En niet alleen mannen natuurlijk ;) De vrouwen op mijn pad hebben me net zo veel gebracht. Met en door hun kon ik blijven staan. Ben ik niet omgevallen. Zij hielpen me wortelen en aarden. Ik heb ervaren wat de werkelijke waarde van delen is.  Zo, ik schop de open deur even nog wat verder open… Delen is werkelijk helen! Met: thee, dansjes, zakdoekjes, wandelingen, heerlijke gesprekken een roodgloeiende what’s app. Mijn hoofd vond 2015 soms lastig. En dan zei ik liefdevol. Kom hoofd. Ga mee. Je zult zien dat dit precies goed is.

Dus…

 • Ging ik voor het eerst alleen op vakantie met kids en vriendin met kid. In de caravan van mijn ouders. En baalden we stiekum dat we niet op het eenouderveldje stonden.
 • Eet ik inmiddels heel anders. Geen pakjes meer voor mij :) Biologisch wat de klok slaat.
 • Vind ik nu blote voeten dansen bij Club Lite heeeeeeeeeeeerlijk.
 • Doe ik aan loopmeditatie in het park elke woensdagochtend (ga je een keer mee?)
 • Ben ik verslaafd aan de mantra’s van Snatam Kaur. En wil ik de indianenfluit leren bespelen (ooit blokfluit gespeeld dus komt goed).
 • Liet ik me meevoeren in een tantra massage die een hoop donkerte afvoerde.
 • Zat ik in een zweethut in Belgie. Met 25 man en vrouw in het aardedonker. En daarna naakt in de beek duiken (ik gleed uit en werd liefdevol opgevangen, een ander verhaal).
 • Deed ik een paddo-trip om eens te ervaren hoe het is om zo te reizen in bewustzijn in plaats van het zelf op te zoeken (en ik ontdekte dat het precies hetzelfde is, mooie bevestiging)
 • Deed ik een Kundalini Energy Healing sessie en kwamen alle geluiden en gevoelens langs (ja, van schreeuwen tot kreunen)
 • Ging ik naar een etentje en dansfeest voor singles (en zaten we aan een tafel vol bejaarden, gelukkig eindigde de avond wonderbaarlijk goed).
 • Deed ik onlangs een yoni-release sessie. En ja, dan ga je dus met elkaar elkaar oefenen, ja ook daar! (komt goed, ik schrijf er nog over).

Heb je een verzoeknummer?

Laat het me weten :) Deze lijst is zeker niet uitputtend. Ik schrijf er graag over. En neem je mee op mijn ontdekkingstocht. Hop zo, in mijn rugzak.

En verder

Leerde ik werken met energie. Ben ik een heler. Sjamaan in opleiding. Deed ik er ook nog even bij. Had ik al gezegd lightspeed? ;) Ennn ben ik nog nooit zo gelukkig geweest als nu.

 

So remember in 2016…

love, love, love. Open your heart. <3

 

Vrouwencirkel in Utrecht

Omdat delen zo waardevol is zijn Marleen Bosch (Ruimtevoorzijn) en ik samen gestart met vrouwencirkels. Zo rond elke nieuwe maan organiseren we elke maand een avond om te delen. Welkom, welkom, welkom. Alles wat er in jou leeft. Dus zoek je werkelijke verbinding… Kom, de deur staat open en een grote mok thee ook… Zie hier de pagina met alle info over de vrouwencirkel.